Зелени Технологии

Зелените технлогии са нашето бъдеще.

Ние ви предлагаме фотоволатаични системи , солартермо и термосифони, и извършваме всякакъв монтаж на системите.


Фотоволтаика

Фотоволтаични инсталации преобразуват слънчева енергия директно в електричество. Произведения ток може да се подава срещу заплащане към обществена електрическа мрежа. В България овъзмездяването на подадения фотоволтаичен ток е регламентирано със Закона за енергетика (ЗВЕИ). За всеки киловатчас енергодоставчика плаща субсидирана цена, по-висока от покупната за потребителя. Следователно инвестиране във фотоволтаична инсталация е печелившо и природосъобразно.

Schüco термосифон AD/FD 150 l и AD/FD 200 l

ТермосифониПри този тип соларни инсталации се използва метода на естествена конвекция, т.е. свойството на горещата вода да преминава от по-ниско в по-високо ниво, като по този начин циркулира непрекъснато между слънчевия колектор Schüco Sol K и резервоара (150 или 200 литра). Затова в тази инсталация мястото на резервоара е фиксирано с монтаж над колектора. При повишаване температурата на водата, нейното относително тегло намалява,като по естествен път се покачва в резервоара.
Този тип соларни системи са с голяма надеждност поради опростеният принцип на действие и малкият дял на електронните компоненти ,като друго преимущество може да се отбележи и относително ниската им крайна цена.

Слънчева топлина за всички със собствен дом

СолартермоТопла вода и уютно отопление е част от ежедневието и при все нарастващи цени на нефт и газ не бива да става лукс. Решението особено за модерни къщи с минимални загуби на топлина или добре изолирани стари сгради е в подходяща соларна система. Оптималната сградна изолация и широко разпространените нискотемпературни подови и стенни отопления дават възможност за постигане на нужния ефект.
С оптимално проектирана соларна инсталация можете да спестите до 30% от общите енергийни разходи за производство на топлина.

 

 

Термопомпи със соларна инсталация от SCHÜCO – особено ниски производственни разходи и CO2-емисии

Термопомпите на SCHÜCO са пълноценни отоплителни системи, функциониращи независимо от фосилни енергоносители. С електрически компресори се добива топлина от околната среда и се съхранява като отоплителна енергия. За топлоизточник служи въздуха или топлината на почвата.
Комбинацията на тази и без това природосъобразна техника със соларна инсталация дава възможност за цялостна система, пестяща до 80% енергийни разходи спрямо конвенционално оборудване:
Термопомпата осигурява отоплителна енергия през зимата, а солартермичната инсталация захранва къщата през лятото с топлина. Тази комбинация има решаващи предимства: термопомпата се нуждае от по-малко ток и годишната производителност на колекторите се покачва двойно до 700 kWh на квадратен метър колекторна площ чрез перфектно съгласувана инсталация.
Чрез придобиване на собственна соларна електроинсталация бихте могли да произвеждате необходимата за термопомпата електроенергия сами – с което Вашата къща ще стане – от гледна точка на природата – нулево-енергийна.

 

Соларен пакет за топла вода с термопомпа WPSol 300

Солартермо

Соларния пакет на Schüco за независимо от отоплението подгряване на питейна вода осигурява целогодишно подгряване на вода за до 4 души.