Продукти SUNSTAR

Термосифонен соларен воден отоплител (галванизиран) модел SC

Термосифонен соларен воден отоплител

SC серията е Термосифонен соларен воден отоплител. При този модел соларния колектор и водосъдържателя са свързани в едно цяло. Няма нужда от помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между соларния колектор и водосъдържателя. Опростено като изпълнение и гарантирано отнемане топлинната енергия на слънцето. Автоматичното запълване с вода се осигурява посредством спомагателен съд монтиран върху водосъдържателя. Добавен е електрически нагревател 1500 вата. Стойката е изработена под 40 градуса наклон.
Изтегляне на брошура

 


 

Термосифонен соларен воден отоплител (неръждаема стомана) модел SS

Термосифонен соларен воден отоплител

SS серията е Термосифонен соларен воден отоплител. При този модел соларния колектор и водосъдържателя са свързани в едно цяло. Няма нужда от помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между соларния колектор и водосъдържателя. Опростено като изпълнение и гарантирано отнемане топлинната енергия на слънцето. Автоматичното запълване с вода се осигурява посредством спомагателен съд монтиран върху водосъдържателя. Добавен е електрически нагревател 1500 вата. Стойката е изработена под 40 градуса наклон.
Изтегляне на брошура


 

Термосифонен соларен воден отоплител под налягане модел SP

Термосифонен соларен воден отоплител

SP серията соларни водни отоплители е обединен в едно водосъдържател и соларен колектор с хийт тръби (Heat pipe). Водосъдържателят е с максимално работно налягане 6 атмосфери, изработен е от неръждавейка, както и обшивката му. Стойката също е изработена от неръждавейка и е с наклон от 40 градуса. Електрическия нагревател от 1500 вата може да се управлява с електронен контролер или с вградения терморегулатор. Предпазителен клапан с настройка 6 атмосфери е монтиран.

Изтегляне на брошура

 


Слънчев колектор HEAT PIPE (неръждаема стомана) модел SA

Термосифонен соларен воден отоплител

SA серията е модел соларен колектор, използван при сплит (разделени) системи където водосъдържателя е разделен от колектора. Състои се от високо ефективни вакуумни тръби в които е инсталирана така наречената хийт тръба (Heat pipe) и колекторна тръба.

Изтегляне на брошура

 


 

Слънчев колектор HEAT PIPE (алуминий) модел SB

Слънчев колектор

SB серията е модел соларен колектор, използван при сплит (разделени) системи където водосъдържателя е разделен от колектора. Състои се от високо ефективни вакуумни тръби в които е инсталирана така наречената хийт тръба (Heat pipe) и колекторна тръба. Алуминиевата колекторна кутия е боядисана по специална технология.
Изтегляне на брошура


Термосифонен соларен воден отоплител затворена система (галванизиран) (медна серпентина) модел SC-HE

Термосифонен соларен воден отоплител

SC-HE серията соларни водни отоплители е комбинация между SC и SP модели. Водосъдържателят е изработен от неръждавейка, а покритието от боядисана галванизирана ламарина.Вътре в него е монтирана медна серпентина през която преминава водата и се извършва подгряването й. Максималното работно налягане на серпентината е 6 атмосфери. Стойката също е изработена от неръждавейка и е с наклон от 40 градуса. Използват се вакуумни тръби. Електрическия нагревател от1500 вата може да се управлява с електронен контролер.
Изтегляне на брошура

 

 


 

Термосифонен соларен воден отоплител затворена система (неръждаема стомана) (медна серпентина) SS-HE

Термосифонен соларен воден отоплител

SS-HE серията соларни водни отоплители е комбинация между SS и SP модели. Водосъдържателят е изработен от неръждавейка, както и обшивката му. Вътре в него е монтирана медна серпентина през която преминава водата и се извършва подгряването и. Максималното работно налягане на серпентината е 6 атмосфери. Стойката също е изработена от неръждавейка и е с наклон от 40 градуса. Използват се вакуумни тръби. Електрическия нагревател от1500 вата може да се управлява с електронен контролер.
Изтегляне на брошура


Индустриални соларни водни отоплители модел SG

Соларни водни отоплители

SG системите са за предназначени за по-големи количества топла вода. Вакуумните тръби могат да бъдат 1800 х 58 мм или 1500 х 47 мм. Работят на принципа на термосифона т.е. водосъдържателят не е под налягане. Изработени са от неръждавейка. Могат да се използват за отопление на вода за индустриални нужди. Най-доброто решение за отопление на БАСЕЙНИ – около 40% по-ниска цена от обичайния избор колектори тип HEAT PIPE и по-малки габарити! Доставката е само по-поръчка.
Изтегляне на брошура


СПЛИТ соларни системи за топла вода

СПЛИТ соларни системи

Тази вид соларни системи за топла вода се състоят от соларни колектори, бойлери (водосъдържатели), помпена група, електронен контролер, разширителен съд. В зависимост от вида на бойлерите и колекторите системи се разделят на два вида – затворени и отворени (атмосферни) соларни сплит системи.

Използват се слънчеви колектори HEAT PIPE или плоски соларни панели, бойлери под налягане като максималното им работно налягане е обикновенно 6 атмосфери. Бойлерът задължително трябва да има поне една серпентина. Тръбният път се изпълнява от медни тръби или тръби от неръждавейка. С цел предпазване от замръзване системата се запълва с антифризна течност. Помпената група включва помпа, дебитомер, предпазителен клапан, кран за запълване на системата, контролер. Монтажа на разширителен съд е задължителен. За да се избегне прегряване на системата и загуба на антифризна течност е необходимо да се инсталира и UPS. Този вид система е подходяща за фамилни къщи и апартаменти. За големи количества вода цената й е висока и възвръщането на инвестицията е в дълъг период от време.
Изтегляне на брошура


 

Водосъдържател под налягане за СПЛИТ соларна система модел BC

СПЛИТ соларни системи

Водосъдържател под налягане за СПЛИТ соларна система Модел BC:Водосъдържателите под налягане се използват при разделените (СПЛИТ) системи. Максимално работно налягане 6 атмосфери. В тях има монтирани една или две медни серпентини – горна и долна. Долната серпентина е топлообменника на колектора. Горната серпентина се използва като топлообменник при отопление на сградата. Описание но водосъдържателите може да намерите в таблицата по долу. Заварките на водосъдържателя са извършени от същия материал от който е изработен съдът. Заваръчните работи са 100% на автомат.
Водосъдържателят се доставя само по поръчка.
Възможност за избор на бройката серпентини.
Възможност за изработка на водосъдържатели до 2500 литра по поръчка. За водосъдържатели над 300 л. монтирането на разширителен съд е задължително.
Изтегляне на брошура


 

Промишлени водосъдържатели атмосферен тип

Промишлени водосъдържатели

Промишлени атмосферни водосъдържатели за СПЛИТ соларна система Модел BC-NP:
Предназначени са за системи с голям капацитет. Водосъдържателят, обшивката и всички фитинги са изработени от неръждаема стомана SUS304-2B. Изолацията е от полиеританова пяна с дебелина 50-80 мм. Автоматичното поддържане на горно ниво посредством хидромеханичен вентил. Предвидени са фитинги G 2″ за монтиране на ел. нагреватели. Броят им е по-избор на клиента. В таблицата са посочени стандартните бройки. Наличие на отвор с диаметър 600 мм с капак позволява достъп във водосъдържателя.
Възможност за добавяне на фитинги за свързване на повече от един водосъдържател в системата. Медната серпентина за подгряване от външен източник е опционална.
Изтегляне на брошура


Брошури